Stick test Were di Meisjes A1

Gisteren 13 November heb ik een stickies gehouden bij meisjes A1 van Were di. Deze meiden spelen Subtop en de spirit zit er goed in. Samen met Coach Ceasar van Eeden had ik afgestemd wanneer ik zou komen en hoe we het global zouden aanpakken. Ik mocht inbreken tijdens de training. De meiden waren natuurlijk op de hoogte en zo konden we ook snel beginnen.

Zoals gebruikelijk alle sticks op merk opgehangen en een korte uitleg gegeven daarna konden de dames van start. Achter 1 van de 2 doelen had ik een snelheidsmeter geplaatst zodat ze meteen konden zien welke stick het hardste schot afleverde, altijd leuk.

Goed om te zien was dat de trainer zich niet liet afleiden en na een korte onderbreking een partijvorm er ingooide zodat een ieder de sticks echt goed kon testen. Natuurlijk was er in het begin wat gewenning maar al snel zag je dat alle ballen weer werden gehaald, aangenomen en goed en scherp afgegeven. Sommige speelsters ervoeren ook dat je de ballen in het dak van de goal kunt slaan als je iets meer kromming in je stick hebt dan dat je gewent bent.

Al met al een erg leuke ervaring weer, nu afwachten waar het op uit draait. Zo op het eerste gezicht zijn de winnaars Cazador, Ritual en JDH maar dat kan na een nachtje slapen en overdenken wellicht nog wat veranderen want Mazon, Indian Maharadja en Y1 hockey lieten ook van zich horen.

Donderdag avond ben ik op Roomburg voor een Stick test…..