Ritual Hockey behoort tot de absolute top binnen de hockey sport en is opgericht door Nathanial Nelson. Het Australische merk hecht veel waarde aan design en innovatie en past als geen ander de laatste ontwikkelingen op het gebied van product ontwikkeling toe. Het is niet voor niets dat een speelster als Ellen Hoog en spelers als Santi Freixa en Glenn Simpson voor Ritual hebben gekozen als hun stick merk.

Je kunt zien dat er veel aandacht wordt besteed aan het uiterlijk van de sticks, niet dat ze meteen opvallen door hun felle kleuren maar eerder door dat er aan alle details is gedacht. Het type van de stick is aangegeven door de kleuren van de sergeant strepen op de stick. Hierdoor houd je de Response (grijs), Specialist (geel), Velocity (rood) en Finesse (groen) uit elkaar. De grips van de 95 serie zijn donkergrijs en dan een Dutch Chamois kwaliteit. Maar veel belangrijker is dat de kwaliteit van het materiaal niet ten koste is gegaan aan het design.

Ritual biedt 3 lijnen sticks met daarnaast een Junior lijn en een Zaalhockey lijn. Voor op het veld is de Ritual 95 de top lijn van Ritual, waarbij 95 staat voor het percentage carbon welke er in de stick verwerkt zit. Daarnaast zijn er nog de Ritual 75 en de Ritual 45 lijn.

Anders dan bij veel andere merken zijn de Ritual 95 sticks zo vervaardigd dat ze naast een hoge stijfheid ook een enorm balgevoel behouden. Hierdoor voelt de stick heel fijn aan onder bijna alle condities en speelstijlen.

Bij Hockey-ID is de 95 lijn uit voorraad leverbaar en kunnen we de 75 lijn op vraag ook leveren. Mocht je geïnteresseerd zijn in een Ritual 95 en heb je nog vragen dan staan we graag tot je beschikking. Stuur ons een mail  op info@hockey-id.nl en we beantwoorden graag je vragen.

We hopen dat je veel plezier zult beleven aan je nieuwe aankoop en zien je review op onze product pagina graag tegemoet.

Hockey-ID

Walter te Kloese