Cazador

Sinds 21 september voeren wij ook het nieuwe Nederlands merk Cazador. Cazador betekend jager in het Spaans en zo voelen de sticks ook, m.a.w. er zit temperament in het materiaal.

Tot nu toe hebben we de Cazador MB95, de LB75, de PB45 en de DB75 als test sticks liggen en door verschillende laten testen en de reactie zijn positief.

 

De MB95 is een wat rechter model en geeft enorm veel slagkracht. Door zijn rechte model ervaren spelers ook dat de ballen gecontroleerde geslagen kunnen worden en zijn stijfheid draagt bij aan de kracht waarmee de bal wordt geslagen. De gekozen PU grips van Cazador zijn erg fijn en door de onderliggende foamtape zit er additionele demping in de grip waardoor niet of nauwelijks trillingen te voelen zijn. De MB95 is ook de lichste stick uit het gehele assortiment met 530gr.

De LB75 is een opvallend model. Neon oranje met zwart en 75% carbon. Door iets minder carbon een stick die je lekker een bal aan laat nemen en ook bij het dribbelen met de bal lekker blijft plakken. Ik zelf vind dit model met uitstek geschikt voor een aanvaller of een aanvallende middenvelder. Slaan gaat makkelijk en hard alleen de controle is daarbij iets minder. Hoge ballen op doel is daarbij dan wel weer heel gemakkelijk.

De PB45 is een fijn exemplaar. Ik verwacht alleen dat de iets meer gevorderde speler deze graag in de 75 of 95 uitvoering gebruikt. De kromming is erg fijn en goed geschikt voor een allround speler. Door het iets hogere gelegen start punt van de kromming is hij geschikt voor een gevarieerd spel en het zwart met gele uiterlijk maakt hem ook een opvallend model op het veld.

De DB75, de sleepstick van Cazador met de zelfde kromming als de LB maar voorzien van een concaaf aan de binnenzijde van de stick. Slepen en hard pushen is heerlijk met dit wapen. Een bal stop en slaan of flatsen vraagt iets meer controle en precisie van de hockeyer die hem vasthoud.

Kortom Cazador heeft een goede prijs kwaliteit  verhouding, ik ben heel eerlijk als ik zeg dat het geen Ritual of JDH is maar goed in de prijsrange van € 99 euro voor de 45, € 139 voor een 75 en € 164,96 voor een 95 koop je wel een echte goede stick waar je uitstekend mee voor de dag kan komen.

Dit bericht is gepost in review. Bookmark de link.

Geef een reactie