Oregon Hockey BEAR01

Oregon Bear 01

Gisteren hebben we persoonlijk de Oregon Bear01 onder handen genomen. Het is 1 van de meest bekeken modellen in de shop maar nog weinigen durven de stap te wagen. Maar hij is als test stick aanwezig dus kom maar op.

We hebben de stick getest onder goede omstandigheden. ca. 14gr een zonnetje en een vochtig zandveld, helaas geen water.

Uiterlijke kenmerken zijn persoonlijk en niet interessant voor of een stick lekker speelt of niet. Positief punt voor mij was de wat dikkere steel. Met een Progrip van Gribbid zal hij helemaal lekker aanvoelen.

Wat opvalt is dat de bal/stick controle meteen goed was, we hoefde niet te wennen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat we gewend zijn om met lichte sticks te spelen en dat wanneer je zwaarder gewent bent je wellicht in het begin wat meer moeite hebt.

Hij dribbelt fijn, bal blijft goed aan de haak hangen en de geruwde maxi head neemt de bal makkelijk mee zonder dat je er last van hebt.

Met flatsen misten we een beetje power en ook bij de eerste paar slagen hadden we het gevoel dat de kracht van de stick onvoldoende overkwam op de bal. Gelukkig was dat van korte duur en voelde de meeste korte en lange slagen erg goed en kon je ook vrij gemakkelijk een pal met precisie plaatsen. Bij het slaan heb je wel de sensatie dat de stick wat meegeeft bij het raken van de bal. sommige vinden dat fijn andere zien dat als een nadeel. Het stoorde mij in ieder geval niet.

Van de Channel heb ik geen hinder of plezier gehad. Deze toevoeging zie ik persoonlijk niet als een voordeel maar geeft de sick wellicht wel die flex mee die je nodig hebt om lekker te kunnen dribbelen zonder dat de bal alle kanten op wil.

Volgende recensie zal die van de Oregon Hockey Wolf 01 zijn.

 

Groeten,

Walter

Hockey-ID