Nedstar hockey

Nedstar logo

Voor velen wellicht een onbekend merk maar Nedstar hockey is geen nieuwkomer op de markt. Recent hebben bij ter voorbereiding op het nieuwe hockey seizoen 3 sticks getest uit de Nedstar range. Helaas waren de omstandigheden niet ideaal. Het was koud ca. 2gr en dan reageren hoog carbon stick toch net even iets minder prettig dan wanneer de temperatuur boven de 10gr ligt.

Maar we werden in alle gevallen verrast. Ook bij deze kou niet echt veel trilling in de stick, ook zonder een extra zeempje. De modellen waar we mee speelden waren de:

  1. G1, sleepstick met geul.
  2. LowBow 1, lage kromming maar niet extreem en daardoor voor iedereen goed bespeelbaar
  3. de Dream 2, geen idee waar de naam vandaan komt maar deze extreem bow is extreem!!

De mal van de G1 en de Lowbow ontlopen elkaar niet heel veel. De haak van de G1 staat naar onze mening iets meer naar buiten waardoor je in je sleep de bal iets makkelijker meepakt en de goot goed kunt gebruiken. De balans van de G1 is prettig en maakt dat je zowel over je voorhand als je backhand veel balcontrole hebt, makkelijk de bal kun slaan, flatsen en pushen. In aannames heb ik weinig tot geen hinder ervaren van de sleepgoot, wanneer een bal hard aangespeeld wordt is hij makkelijk op te vangen en heeft hij ondanks het hoge carbon gehalte van de stick niet de neiging weg te springen.

Voor de Lowbow geldt eigenlijk het zelfde. Hij is wellicht iets meer allround doordat de mal een wat traditionelere vorm heeft. Ook hier ervoeren we niet of nauwelijks trilling en waren we verrast door de controle die de stick bracht.

De Dream 2 is een ander verhaal. Voor mij persoonlijk is de kromming te extreem maar tijdens een stick test met de A1 jongens van Breda kwam deze stick geheel tot zijn recht. Top voor 3D skills, sleep pushen, kappen en draaien. Goed, die trein is voor mij al vertrokken maar gelukkig zijn er velen die dat wel beheersen en wat een genot om naar te kijken.

We verwachten de Nedstar modellen vanaf Mei/Juni in de winkel te gaan hebben maar kunnen op vraag nu ook al leveren. Mocht je dus wat meer over Nedstar willen weten. De sticks zitten in het test assortiment en je kunt ons altijd even bellen +31 33 3035909

 

Groeten,
Walter