Welke stick(lengte) moet ik hebben voor mij zoon of dochter?

 

Wat is belangrijk:

  1. Voor beginnende hockeyers ongeacht leeftijd is het beste om met een wat rechtere stick te leren hockeyen. Dit komt het aanleren van technieken ten goede. Kijk dus naar een midbow met een 19 of 21mm buiging.
  2. Daarnaast is het voor de techniek ontwikkeling van de allerkleinste het beste om met een houten stick te beginnen (4-6 jaar) en daarna over te stappen naar een stick gemaakt van composite, beter nog geen Carbon.
  3. Speelt het kind in de 8-tallen en is er al een zekere mate van talent volgens trainer en coach dan kun je ook een laag carbon stick proberen. Max 30%. Dezte meer kracht de speler of speelster heeft des te hoger het Carbon percentage kan zijn.

 

Voor de lengte van de stick zijn een aantal methoden van meten. Wij bij Hockey-id gebruiken het de navel als uitgangspunt. De lengte van de stick mag bij Benjamins, Funkies en E-tjes en F-jes niet boven de navel uitkomen en tot minimaal 2cm onder de navel komen.

Bij een te korte stick is het slecht voor de rug en leren ze niet te kijken waar ze spelen omdat ze te ver voorover lopen bij het drijven met de bal.

Een te lange stick zit de kinderen in de weg en hindert hun technische ontwikkeling.

 

Wanneer kinderen naar de D gaan zie je vaak dat de overstap wordt gemaakt naar een volwassen lengte maat van 36.5” in sommige gevallen gebeurd dit ook al tijdens de 8-tallen om dat een 35” daar al ver onder de navel stopt. De keuze in krommingen bij senioren sticks zijn breder en dien je in overleg met de hockey specialist te bepalen welke kromming het beste bij de speelstijl van de speler of speelster past.

 

Voor meer vragen kun je altijd even contact met ons opnemen:

info@hockey-id.nl- 0621193993 – 033 3035909

 

TMC 30TMC 20