Nedstar hockey

Nedstar logo

Voor velen wellicht een onbekend merk maar Nedstar hockey is geen nieuwkomer op de markt. Recent hebben bij ter voorbereiding op het nieuwe hockey seizoen 3 sticks getest uit de Nedstar range. Helaas waren de omstandigheden niet ideaal. Het was koud ca. 2gr en dan reageren hoog carbon stick toch net even iets minder prettig dan wanneer de temperatuur boven de 10gr ligt.

Maar we werden in alle gevallen verrast. Ook bij deze kou niet echt veel trilling in de stick, ook zonder een extra zeempje. De modellen waar we mee speelden waren de:

  1. G1, sleepstick met geul.
  2. LowBow 1, lage kromming maar niet extreem en daardoor voor iedereen goed bespeelbaar
  3. de Dream 2, geen idee waar de naam vandaan komt maar deze extreem bow is extreem!!

De mal van de G1 en de Lowbow ontlopen elkaar niet heel veel. De haak van de G1 staat naar onze mening iets meer naar buiten waardoor je in je sleep de bal iets makkelijker meepakt en de goot goed kunt gebruiken. De balans van de G1 is prettig en maakt dat je zowel over je voorhand als je backhand veel balcontrole hebt, makkelijk de bal kun slaan, flatsen en pushen. In aannames heb ik weinig tot geen hinder ervaren van de sleepgoot, wanneer een bal hard aangespeeld wordt is hij makkelijk op te vangen en heeft hij ondanks het hoge carbon gehalte van de stick niet de neiging weg te springen.

Voor de Lowbow geldt eigenlijk het zelfde. Hij is wellicht iets meer allround doordat de mal een wat traditionelere vorm heeft. Ook hier ervoeren we niet of nauwelijks trilling en waren we verrast door de controle die de stick bracht.

De Dream 2 is een ander verhaal. Voor mij persoonlijk is de kromming te extreem maar tijdens een stick test met de A1 jongens van Breda kwam deze stick geheel tot zijn recht. Top voor 3D skills, sleep pushen, kappen en draaien. Goed, die trein is voor mij al vertrokken maar gelukkig zijn er velen die dat wel beheersen en wat een genot om naar te kijken.

We verwachten de Nedstar modellen vanaf Mei/Juni in de winkel te gaan hebben maar kunnen op vraag nu ook al leveren. Mocht je dus wat meer over Nedstar willen weten. De sticks zitten in het test assortiment en je kunt ons altijd even bellen +31 33 3035909

 

Groeten,
Walter

De 2e competitie helft gaat beginnen

Voor sommige zijn de voorbereidingen al weer een paar weken aan de gang voor de 2e helft van de competitie. Andere gaan komende week of na de voorjaar vakantie weer het veld op. Kort om we gaan weer lekker buiten hockeyen.

Om de 2e seizoenshelft goed te beginnen hebben bij Hockey-ID weer volop sticks, grips, bitjes, handschoenen, kleding, thermo en tassen op voorraad maar nog belangrijker vinden we dat je goed voorbereid naar je eerste training toegaat!

  1. Zorg dat je scheenbeschermers, bitje, handschoen, hockeyschoenen weer fris zijn.
  2. Check je stick op schade met name je haak en je backend kant. Een scheurtje wil niet meteen zeggen dat je stick vervangen moet worden maar met het koude weer in februari en maart is er een groter risico op breuk.
  3. Leg een nieuwe grip om je stick heen. Als je oude versleten is begint je seizoen zoveel lekkerder als er een frisse grip om je stick heen is gewikkeld. Kies voor dat genen wat je fijn vindt PU of Chamois. Bij Hockey-id vindt je beide soorten van topmerken Karakal en Gribbid.
  4. is je bitje stuk of beschimmeld of kun je hem niet meer vinden bestel dan meteen even een nieuwe. Zonder bitje hockeyen is geen optie wat ons betreft.
  5. Is je stick versleten en ben je toe aan een nieuwe dan kun je bij hockey-ID ook sticks testen . Belangrijk is dat je met een stick speelt waar je je goed bij voelt en die een positief effect op je spel heeft. Kijk niet alleen naar kleur en hoeveel carbon.
  6. Wil je beter worden dan je nu al bent en heb je daar ook wat voor over dan kun je ook naar een hockeyschool of naar een hockeykamp  op die manier kun je werken aan je techniek en nog meer plezier aan het hockey beleven.

Heel veel succes met jullie eerste wedstrijd. Voor vele beginnen die in het weekend van 10 maart.

01-01-2017 t/m 23-12-2017

Ties Ceulemans, Kampong Heren 1

Het eerste volle jaar van Hockey-ID zit er bijna op. We kunnen terugkijken op een jaar vol uitdagingen, mogelijkheden en gezonde groei.

Dat 2017 een uitdaging zou gaan worden was van te voren wel duidelijk, ons concept met voornamelijk merken die minder bekend zijn, van goede kwaliteit, met de juiste ondersteuning en uitgebreide service wordt goed opgepakt binnen hockeyend Nederland, België, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Dus we gaan volhouden en onze ingeslagen weg samen met jullie steun als hockeyers vasthouden. Iedereen dan ook bedankt voor jullie enthousiasme op het veld, de zaal, Social media en de reviews in de shop. Zonder jullie is er geen Hockey-ID!

Ook dank naar de merken waarmee we mogen werken. JDH, Mason, Ritual, Indian Maharadja, Cazador, Y1, Gribbid, Thundersports, Karakal en Player Layer. Samen met jullie kunnen we verder bouwen aan het succes van onze merken.

In 2018 zullen we beginnen met de sponsoring van Hockeykampen.nl in samenwerking met Indian Maharadja. Hierover zal er spoedig meer te lezen zijn op onze site en op Social media. Het steunen van dit concept, waarbij hockey, techniek en plezier samen gaan vinden wij een belangrijke stap voor de toekomst.

Daarnaast zullen we ook gaan werken aan meer exposure voor onze landelijke Ambassadeurs die inmiddels breed door Nederland verspreid zijn en als een prachtig verlengstuk dienen van ons concept.

Voor wens ik iedereen heel fijne feestdagen toe en een prachtig en sportief 2018.

 

Groet,
Walter

Stick test Were di Meisjes A1

Gisteren 13 November heb ik een stickies gehouden bij meisjes A1 van Were di. Deze meiden spelen Subtop en de spirit zit er goed in. Samen met Coach Ceasar van Eeden had ik afgestemd wanneer ik zou komen en hoe we het global zouden aanpakken. Ik mocht inbreken tijdens de training. De meiden waren natuurlijk op de hoogte en zo konden we ook snel beginnen.

Zoals gebruikelijk alle sticks op merk opgehangen en een korte uitleg gegeven daarna konden de dames van start. Achter 1 van de 2 doelen had ik een snelheidsmeter geplaatst zodat ze meteen konden zien welke stick het hardste schot afleverde, altijd leuk.

Goed om te zien was dat de trainer zich niet liet afleiden en na een korte onderbreking een partijvorm er ingooide zodat een ieder de sticks echt goed kon testen. Natuurlijk was er in het begin wat gewenning maar al snel zag je dat alle ballen weer werden gehaald, aangenomen en goed en scherp afgegeven. Sommige speelsters ervoeren ook dat je de ballen in het dak van de goal kunt slaan als je iets meer kromming in je stick hebt dan dat je gewent bent.

Al met al een erg leuke ervaring weer, nu afwachten waar het op uit draait. Zo op het eerste gezicht zijn de winnaars Cazador, Ritual en JDH maar dat kan na een nachtje slapen en overdenken wellicht nog wat veranderen want Mazon, Indian Maharadja en Y1 hockey lieten ook van zich horen.

Donderdag avond ben ik op Roomburg voor een Stick test…..

Oregon Hockey BEAR01

Oregon Bear 01

Gisteren hebben we persoonlijk de Oregon Bear01 onder handen genomen. Het is 1 van de meest bekeken modellen in de shop maar nog weinigen durven de stap te wagen. Maar hij is als test stick aanwezig dus kom maar op.

We hebben de stick getest onder goede omstandigheden. ca. 14gr een zonnetje en een vochtig zandveld, helaas geen water.

Uiterlijke kenmerken zijn persoonlijk en niet interessant voor of een stick lekker speelt of niet. Positief punt voor mij was de wat dikkere steel. Met een Progrip van Gribbid zal hij helemaal lekker aanvoelen.

Wat opvalt is dat de bal/stick controle meteen goed was, we hoefde niet te wennen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat we gewend zijn om met lichte sticks te spelen en dat wanneer je zwaarder gewent bent je wellicht in het begin wat meer moeite hebt.

Hij dribbelt fijn, bal blijft goed aan de haak hangen en de geruwde maxi head neemt de bal makkelijk mee zonder dat je er last van hebt.

Met flatsen misten we een beetje power en ook bij de eerste paar slagen hadden we het gevoel dat de kracht van de stick onvoldoende overkwam op de bal. Gelukkig was dat van korte duur en voelde de meeste korte en lange slagen erg goed en kon je ook vrij gemakkelijk een pal met precisie plaatsen. Bij het slaan heb je wel de sensatie dat de stick wat meegeeft bij het raken van de bal. sommige vinden dat fijn andere zien dat als een nadeel. Het stoorde mij in ieder geval niet.

Van de Channel heb ik geen hinder of plezier gehad. Deze toevoeging zie ik persoonlijk niet als een voordeel maar geeft de sick wellicht wel die flex mee die je nodig hebt om lekker te kunnen dribbelen zonder dat de bal alle kanten op wil.

Volgende recensie zal die van de Oregon Hockey Wolf 01 zijn.

 

Groeten,

Walter

Hockey-ID

Ritual Velocity 55

Helaas moeten we melden dat de Ritual Velocity 55 nog niet leverbaar is. We staan wekelijks in contact met de importeur om de status van deze sticks te bespreken maar kunnen jammer genoeg nog niet melden dat hij er al is.

Wanneer er meer nieuws is zullen we jullie dat zeker melden.

Voor diegene die een Velocity 55 in bestelling hebben staan bij ons geldt dat we persoonlijk contact met je op zullen nemen zodra er meer nieuws is.

Onze excuses voor het ongemak, alle andere Ritual modellen zijn wel gewoon leverbaar.

Groeten,

Walter

Hockey-ID

Y1 HOCKEY STICKS

ZE ZIJN BINNEN, DE Y1 HOCKEY STICKS GEMAAKT UIT JAPANS CARBON.

IK WEET NIET WAT HET ZE ERMEE GEDAAN HEBBEN MAAR DE POWER DIE VAN DE STOKKEN AFKOMT IS ONGELOOFLIJK. IK HEB TOT NU TOE ALLEEN DE LBX EN DE MB BRAID GETEST EN MOET ZEGGEN IK WAS ONDER DE  INDRUK. MINDER LIGT ALS DE JDH X79 MAAR GOED DAT ZAL VOOR SOMMIGE EEN VOORDEEL ZIJN. MAAR NOG WEL ALTIJD EEN ONGELOOFLIJKE FEEL EN HEEL VEEEL BAL GEVOEL. DE LB IS VOOR MIJN PERSOONLIJKE SMAAK WAT TE EXTREEM DE MB DAARIN TEGEN IS MEER EEN TRADITIONELE LB. DAT IS DAN OOK MIJN ENIGE COMMENTAAR TOT NU TOE EN DAT IS DAT DE BENAMINGEN VAN DE STICKS IN MIJN OGEN NIET JUIST ZIJN. MAAR GOED LEKKER BELANGRIJK, ZE SPELEN ALS EEN MALLE?

Gravity Nano van Indian Maharadja

Indian Maharadja Gravity acid Nano

Sinds kort voeren wij ook het merk Indian Maharadja en zijn we natuurlijk de verschillende sticks gaan testen.

Wat viel ons op:

De Gravity Nano is een trillingsvrij kanon, ook wanneer de temperaturen om het vriespunt waren konden we kompleet trillingen vrij hard slaan/meppen/snijden/etc… de stick voelt stijf aan maar geeft geen problemen om een bal bij je te houden bij aannames en tijdens het dribbelen met de bal.

Sword line, we hebben getest met de Gold en silver sword line en beide zijn erg fijn om mee te spelen. De low bow is exact goed geplaatst waardoor je zowel eenvoudig een hoge bal op doel kunt meppen als ook een lage strakke cross pass over het veld kunt geven. Voor ons samen met de Nano echt een aanrader uit de Maharadja lijn.

Cazador

Sinds 21 september voeren wij ook het nieuwe Nederlands merk Cazador. Cazador betekend jager in het Spaans en zo voelen de sticks ook, m.a.w. er zit temperament in het materiaal.

Tot nu toe hebben we de Cazador MB95, de LB75, de PB45 en de DB75 als test sticks liggen en door verschillende laten testen en de reactie zijn positief.

 

De MB95 is een wat rechter model en geeft enorm veel slagkracht. Door zijn rechte model ervaren spelers ook dat de ballen gecontroleerde geslagen kunnen worden en zijn stijfheid draagt bij aan de kracht waarmee de bal wordt geslagen. De gekozen PU grips van Cazador zijn erg fijn en door de onderliggende foamtape zit er additionele demping in de grip waardoor niet of nauwelijks trillingen te voelen zijn. De MB95 is ook de lichste stick uit het gehele assortiment met 530gr.

De LB75 is een opvallend model. Neon oranje met zwart en 75% carbon. Door iets minder carbon een stick die je lekker een bal aan laat nemen en ook bij het dribbelen met de bal lekker blijft plakken. Ik zelf vind dit model met uitstek geschikt voor een aanvaller of een aanvallende middenvelder. Slaan gaat makkelijk en hard alleen de controle is daarbij iets minder. Hoge ballen op doel is daarbij dan wel weer heel gemakkelijk.

De PB45 is een fijn exemplaar. Ik verwacht alleen dat de iets meer gevorderde speler deze graag in de 75 of 95 uitvoering gebruikt. De kromming is erg fijn en goed geschikt voor een allround speler. Door het iets hogere gelegen start punt van de kromming is hij geschikt voor een gevarieerd spel en het zwart met gele uiterlijk maakt hem ook een opvallend model op het veld.

De DB75, de sleepstick van Cazador met de zelfde kromming als de LB maar voorzien van een concaaf aan de binnenzijde van de stick. Slepen en hard pushen is heerlijk met dit wapen. Een bal stop en slaan of flatsen vraagt iets meer controle en precisie van de hockeyer die hem vasthoud.

Kortom Cazador heeft een goede prijs kwaliteit  verhouding, ik ben heel eerlijk als ik zeg dat het geen Ritual of JDH is maar goed in de prijsrange van € 99 euro voor de 45, € 139 voor een 75 en € 164,96 voor een 95 koop je wel een echte goede stick waar je uitstekend mee voor de dag kan komen.

Shin guard socks en Sisu bitjes

stxshinguardsock

De laatste paar weken krijgen we erg veel positieve reacties over de Shin guard socks van STX en de bitjes van Sisu en dat wilde ik graag even met jullie delen.

De Shin guard socks van STX hebben een positief effect bij mensen die vaak last hebben van een geïrriteerde huid door overmatig transpireren of schuren van de scheen beschermers op de schenen. De positieve reactie gaan dan ook met name over dat de socks goed het transpiratie vocht opnemen waardoor je schenen droog blijven. Daarnaast sluiten de sokken goed aan en is het schurende effect wat sommige ervaren verdwenen. Met andere woorden een investering van € 9,95 kan bij sommige de problemen verhelpen dan wel drastisch verminderen.

Ook over de Sisu bitjes krijgen we heel goede reacties, met name dat ze goed blijven zitten tijdens het hockeyen en dat het je niet belemmerd bij het ademhalen en praten met je teamgenoten is een grote pre.

Daarnaast en dat verwonderd mij nog het meeste is dat het een ieder goed afgaat om de bitjes te vormen. Ik was hier zelf in het begin namelijk nog wat sceptisch over maar dat blijkt geen problemen op te leveren.